Over mij

Ik ben geboren op 29 november 1948 in Groningen. Samen met mijn 2 zussen die tijdens de 2e wereldoorlog zijn geboren ben ik in een warm ouderlijk huis opgegroeid in Groningen en Utrecht. Na mijn HBS-tijd begon ik met een studie economie en daarna Sociale Academie. In 1977 trouwde ik met Joke Dekker. Dat betekent dat wij ruim 40 jaar zijn getrouwd en samen zeer gelukkige en interessante jaren hebben gehad.Tot rond mijn 50e diverse managementfuncties in het bedrijfsleven bekleed.

Als 19-jarige heb ik mij aangesloten bij de christelijke geloofsgemeenschap CGN en de laatste 40  jaar heb ik binnen CGN pastorale verantwoordelijkheid op lokaal en nationaal niveau gedragen. Ik behoor zelf tot de 2e generatie CGN-ers en ik zie nu nationaal en internationaal inmiddels de 4e en 5e generatie opgroeien binnen onze internationale christelijke geloofsgemeenschap die meer dan 120 jaar bestaat.

Rond mijn 50e koos ik om een eigen management-consultancy bedrijf te starten om op die manier meer tijd te hebben voor pastorale taken binnen Christelijke Gemeente Nederland (CGN). Sinds mijn 50e heb ik ook meerdere bestuurlijke functies vervuld. Gezien mijn leeftijd heb ik in de loop van 2016 mijn bedrijfsmatige werkzaamheden grotendeels afgebouwd en verder ook praktisch alle bestuurlijke functies overgedragen. Met des te meer enthousiasme richt ik me nu vooral op mijn rol als man-vader-opa en op de pastorale taken binnen Christelijke Gemeente Nederland.

Vanaf mijn jeugdtijd heb ik een zeer brede interesse gehad. Van exacte wetenschappen, marketing en economie tot sociale wetenschappen. Van Russische literatuur en diverse talen (waaronder Italiaans en Noors) tot filosofische stromingen,jodendom en bovenal christendom. Van actief sport beoefenen tot musiceren en muziekliefhebber. Van beroepsmatige interesse voor marketing, transport en logistiek tot voeding en gezondheidszorg. Via mijn blog wil ik op persoonlijke titel regelmatig wat gedachten over allerlei onderwerpen delen. Waarbij mijn interesse met name uitgaat naar een christelijk levenswandel  en dat in samenhang met het burger zijn van ons mooie Nederland met haar maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen.

Ten slotte: bijna alles in het leven overstijgt een “1+1=2 logica en benadering”. Het leven bestaat als regel uit vele details, aan veel zaken zitten meerdere kanten en levenswijsheid kent vele facetten. Dat is de achtergrond voor de keuze van de diamant als logo bovenaan mijn blog..